Hoe gebruik ik terrasdragers voor het verhogen van mijn terras-, vlonder-, balkon- of galerijvloer?
Envirolift heeft momenteel verschillende terrasdrager oplossingen in haar assortiment; Spiral, Standard, Max en de Raptor. We focussen in deze post met name op de Raptor omdat deze specifiek als terrasdrager is ontworpen en in onze mening het beste en eenvoudigste is voor het realiseren van een verhoogde terrasvloer. Alleen als er een oplossing benodigd is voor hoogtes hoger dan 265mm zouden wij aanraden te gaan voor de Standard of Max in combinatie met een balksteun die in de kop van de drager kan wordt geklikt. Na plaatsing is het nieuwe oppervlak gelijk in gebruik te nemen!
Aantallen berekenen
In de basis zijn hiervoor 2 afstanden nodig; de afstand tussen balken zelf (afhankelijk van de maximale overspanning van de planken) en de onderlinge afstand langs de lengte van de balk(dit is ook deels afhankelijk max. overspanning van de balk en de uiteindelijke toepassing). De meest voorkomende afstanden hierbij liggen vaak tussen de 300-450mm. Toepassing is hierbij belangrijk in de zin; publieke of residentieel. Bij een publieke toepassing wordt het oppervlak vaker en hoger belast, om die reden raden wij aan de onderlinge afstand tussen de balken en dragers kleiner te maken (300-350mm).
Plaatsing
Wij raden aan hierbij vanaf de muur te werken, rij voor rij. Indien nodig raden wij aan om eerst de hellingcorrectors te plaatsen om mogelijk afschotten in de ondergrond op te vangen. Begin daarna met het plaatsen van de dragers in een rij voor de eerst fundatiebalk. Voor het beste resultaat raden wij aan de dragers om-en-om te doen zodat de balksteun van beide kanten de balk aanraakt. Stel eerst de eerste en laatste terrasdrager op de goede hoogte in fixeer deze met een schroef door de kop. Stel daarna alle dragers die ertussen in zitten op de juiste hoogte en fixeer deze middels de schroefgaten in de zij van de balksteun aan de balk. Doe dit rij voor rij tot aan de laatste, dwarsbalken kunnen optioneel gebruikt worden om de fundatie als een geheel te verstevigen. In de praktijk is dit echter vaak niet nodig. Begin daarna met het plaatsen van de planken.
Onderhoud
Terrasdragers behoeven vrijwel geen onderhoud, het is echter goed de algemene levensduur van het terras de onderliggende ruimte schoon te spoelen. Wij raden aluminium of torsiearme hardhouten onderslagen aan omdat deze minder gevoelig zijn en veel langer meegaan.
Ondersteuning
Raadpleeg voor meer informatie onze documentatie of neem contact met ons op! Wij reageren vaak binnen een werkdag en hebben veel ervaring en kennis in huis. Wij hebben bijna 15 jaar ervaring met het ophogen van binnen- en buitenvloeren en hebben reeds al honderden locaties in Nederland en België mogen voorzien van vloerdragers. Vraag ons gerust vrijblijvend naar de mogelijkheden, wij reageren vaak binnen een werkdag. Vrijwel het gehele assortiment hebben wij op voorraad in ons magazijn te Drachten.